22 Mayıs 2025 - Perşembe
  • Ana Sayfa
  • Künye
  • İletişim
Sık Kullanılanlara Ekle
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Venhar Haber
  • İslam Dünyası
  • Dünya
  • Türkiye
  • Yazarlar
  • Alıntılar
  • Tavsiyeler
    • Ne Okunur?
    • Ne İzlenir?
  • Röportajlar
  • İslam Dünyası
  • Dünya
  • Türkiye
  • Yazarlar
  • Alıntılar
  • Tavsiyeler
    • Ne Okunur?
    • Ne İzlenir?
  • Röportajlar
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Venhar Haber
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Ana Sayfa Venhar Özel

61 Yıllık Baas (Küfür) Rejimi Yıkılınca mı…?

Düşünün ki yanı başınızda komşu bir ülke var ve bu ülkeyle tarihi geçmişiniz, ortak kültürünüz, akrabalık bağlarınız ve aynı inancı paylaşan tek bir ümmetsiniz. Fakat bu ülke insanının 61 yıldır çektiği acıları sokaktaki insan okuyamamış, görmemiş, görememiş bu bir anlamda anlaşılır. Ama ülkeyi yönetenlerin böyle bir mazereti olmaz, olamaz. Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisini Şam yönetimiyle kardeş ilan etmiş, olmadı dostum, yetmedi aile dostu olduğunu tüm dünyaya ilan etmişti hatırlarsanız. Ama o günlerde bir kez olsun işlediği zulümden dolayı bu zalime karşı olumsuz bir cümle kullanılmamıştı.

Yazar: Venhar Haber
23 Aralık 2024
Kategori: Venhar Özel, Venhar Yorum
0 0
2
61 Yıllık Baas (Küfür) Rejimi Yıkılınca mı…?
PaylaşTweetleWhatsapp ile GönderE-posta Gönder

Tüm dünya kamuoyunun canlı olarak seyrettiği Orta Doğu coğrafyasında ve Suriye özelinde kafir bir hanedanlık daha tarihteki yerini alarak yerin dibine geçti. Elbette ki bu tiranlığın yıkılışı Müslümanlar adına kayda değer bir gelişme ama gönlümüz isterdi ki bu tağuti sistem bizzat Müslümanlar tarafından yıkılaydı. Buna rağmen bu kadar zulüm ve işkenceden sonra hangi Müslüman Esad rejiminin ve onun gibi kafirlerin yıkılışına sevinmez ki? Sevincimizle beraber elbette kaygılarımız, endişelerimiz de var. Biz de bu yazıda üzüntü, endişe veya kızgınlığımızın nedenine dikkat çekmeye çalışacağız inşallah. Eleştireceğimiz konu aslında oldukça geniş çaplı bir konu ve bir makaleye sığacak cinsten değil ama en azından kısa da olsa meramımızı anlatabileceğimizi umuyoruz.

Düşünün ki yanı başınızda komşu bir ülke var ve bu ülkeyle tarihi geçmişiniz, ortak kültürünüz, akrabalık bağlarınız ve aynı inancı paylaşan tek bir ümmetsiniz. Fakat bu ülke insanının 61 yıldır çektiği acıları sokaktaki insan okuyamamış, görmemiş, görememiş bu bir anlamda anlaşılır. Ama ülkeyi yönetenlerin böyle bir mazereti olmaz, olamaz. Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisini Şam yönetimiyle kardeş ilan etmiş, olmadı dostum, yetmedi aile dostu olduğunu tüm dünyaya ilan etmişti hatırlarsanız. Ama o günlerde bir kez olsun işlediği zulümden dolayı bu zalime karşı olumsuz bir cümle kullanılmamıştı. Oysa bu zalimin atası Baba Esad 1982 yılında Hama’da 40 bin mazlum insanı katletti ve oğluna bıraktığı vasiyeti bu minvaldeydi, “sakın acıma oğul”. Yani devletin başı bunu biliyordu fakat devlet yönetimi tamamen çıkar odaklı olduğu için hakikatlerin örtülmesi gerekiyordu.

Bugünkü gelişmeleri anlamak adına o günü yaşayanlara sormak lazım, bugün Esad’ın zalimliğini ve zulmünü ifşa edenler, tüm pisliklerini ortaya dökenler o gün Hama’da Baba Esad’ın yaptığı kafirliğe, barbarlığa, tankların altında ezilen günahsız çocuklara ve masum annelere karşı işlenen katliama ne dediler acaba? Ne diyecekler en fazla İsrail Siyonistlerinin kınandığı gibi bir kınama yayınlamışlardır.

Tüm dünyada yorumlar yapılırken özellikle bizim Türk aydınları birçok konuda olduğu gibi Suriye konusunda da sadece Esad sonrasına ve sonuç odaklı yorumlar yapmakla meşgul. Çünkü artık her şey gün yüzüne çıkmış, zalim alaşağı edilmiş, kirli çamaşırları ortaya serilmiş. Dolayısıyla konuşmakta, eylem yapmakta, küfretmekte artık herkes özgür. Bu yorumların çoğu İslam adına, Müslümanlar adına gerçekten çok acı ve acınası bir durum. Hatırlarsınız Fetö olayı da aynen böyle oldu. Fetö’nün gizli yüzü ortaya çıkınca tüm dostları anında düşman kesildiler ve doyasıya küfrettiler çok sevdikleri hocalarına.

Oysa Venhar ailesi olarak Fetullah Gülen hareketine oldu bitti asla sıcak bakmamıştık. Sonuç üzerinden yorum yapanlara sormak lazım, siz sanıyor musunuz ki Suriye dışındaki diğer despot Arap devletleri ve önceki yıllarda Türkiye’de yaşayan mahkumların hali Sednaya hapishanesindeki mahkumlardan çok  farklıydı? Türkiye’de 1980’li yılların arşivini açın okuyun bakalım neler göreceksiniz. Ama bugün bu konuşulmaz. Ne zaman konuşulur? Suriye’nin başına gelen Türkiye’nin de başına gelince konuşulur. Yani sonuç odaklı, çünkü bizim bilge krallar ve TV analistleri böyle buyuruyor.

Tekrar konumuza dönecek olursak bugün tüm dünya Müslümanları Esad ailesine lanet okuyor ki okumakta haklılar ama bu aile bu laneti şimdi değil 54 yıldır hak ediyor. Fakat biz Kur’an’ı doğru okuyamadığımız için Esad ailesinin zalim biri olduğundan bile habersiziz ve toplumumuz bunu yeni anlıyor. Hani Firavun Yunus Suresi 91. Ayette boğulmak üzereyken son anda İsrailoğullarının (Musa’nın ve Harun’un) ilahına ben de inandım diyor ya. Allah da cevaben “Şimdi mi?” diyor. İşte İslam ümmetinin durumu bu. Şimdi mi gördük Esad kafirinin zalimliğini. Ne zaman anlayacağız hak ve batılı, ne zaman kavrayacağız tevhid ve şirki ve ne zaman ayıracağız Musa’yı ve Karun’u.. iş işten geçip de işin sonunu gördüğümüzde mi? Neden her zaman Müslüman kamuoyu kendi fıkhını geliştirmiyor da emperyalist ABD ve Batının verdiği hükme göre amel ediyor. Yani onun kötü dediğine kötü, iyi dediğine de iyi diyor.

Halkı bir yere anladık da eğer ABD Beşar Esad’ın ipini çekmemiş olsaydı devletler bazında ne olurdu dersek, en azından Türk hükümeti Esad’la görüşmek için ciddi bir çalışma içerisindeydi. Ve ilişki kurmak için dostluk elini tekrar uzatmıştı. Esad’ın başına gelenler bir gün Suud hanedanlığının da başına gelse Esad’a lanet okuyanlar aynı laneti Suud kralına veya Hanedanlığına da okuyacaklar. Çünkü zulüm artık deşifre olmuştur. Halbuki Suud yönetimi şimdi de zalim ve dört tane hacının bir araya gelmesinden dahi korkar ve derhal müdahale eder. Suriye’de de durum öyleydi, kardeş kardeşten korkuyordu ki acaba kardeşim muhbir mi diye.

Son olarak diyoruz ki batılı düşüncenin tahakkümünden kurtulmamız lazım, mazlumu ve zalimi kendimiz ayırıp kendimiz karar vermeliyiz. Bu da ancak kendi bağımsız okumalarımızla olur. Aksi halde Gazze’yi bile tartışırız ki acaba Hamas suçlu mu? Veya İsrailli Siyonistlerin de bir haklı tarafı var mı? Bu anlamda Hafız ve Beşar Esad ailesinin zalimliğini bizler daha ilk günlerinden beri takip ediyor ve bu zalimlerin ne yapacağını veya ne yapmayacağını tahmin ediyorduk. Mesele olayları sonuç üzerinden değil süreç içerisinde doğru okuyup doğru tarafta saf tutmalıyız.

Yukarıda dediğimiz gibi bunu anlamanın yolu elbette ki gaybı bilmek değil, yapmamız gereken şey Kur’an’ı ve Nebevi hareket metodunu doğru okumaktır. Bu süreci yanlış okuyanlar daha ilk günden Esad rejiminin yıkılışını Suriye devrimi olarak adlandırmaktan çekinmediler. Ki bu görüş sahipleri de ileride yanıldıklarını çok net anlayacaklar. Ama maalesef toplum refleksi dediğimiz şey algılara bağlı olarak çok kolay manipüle edilip yönetilebiliyor. Kardeşlerimize sormak lazım ne zamandan beri ABD ve İngiliz aklı ile İslam devrimi yapılır oldu bilmiyoruz? Biz şunu hala öğrenmedik mi? Küfür (şeytan) çok kurnaz eğer çıkarına dokunmamışsanız ülkenizi şeri hükümlerle de yönetebilirsiniz. Önemli olan sizin onunla iş birliği yapmanız ve çıkarlarını korumanızdır. (Ki bunun en güzel örneği Suudi Arabistan.) Suriye’de bir devrim değil bir yönetim değişikliği yapıldı. Halk için despot bir tiranın/yönetimin devrilmesi ve yerine daha şeffaf, daha katlanılabilir demokratik, seküler bir yapının inşa edilmesi Suriye halkının işine gelir. Ancak bundan sonraki süreçte Suriyeli Müslümanların işi daha zor çünkü düşman kılık değiştirmek üzere. Mutlak doğru Allah’a aittir.

Etiketler: Arap baharıBaas rejimiEsedSiyonizmSuriye devrimi

Çok Yorumlanan 2

  1. bağrıyanık müslim says:
    5 ay önce

    “Yani devletin başı bunu biliyordu fakat devlet yönetimi tamamen çıkar odaklı olduğu için hakikatlerin örtülmesi gerekiyordu.” deniliyor yazıda,doğru tespitler olarak, Peki, rus destekli,iran ve hizbullahın bu zalim/kafir esed e bunca masum canların sürgüne/ katline sebebiyet veren desteklerine nasıl bi hüküm (her ne mazeretler ortaya konsada) vermeli/nasıl bak(malı)ıyorsunuz ..?!?

    Cevapla
  2. Ahmet Durmuş says:
    4 ay önce

    Değerli bağrı yanık kardeşim, zalimin zulmüne ortak olan her kimse Allah’ın huzurunda hesabını verecek. Biz yorumda da her devletin, her örgütün ismini zikretmedik diye aklanıp paklanacak değil herhalde. Ki gözden kaçmaması gereken bir cümle var yazının sonunda Mutlak doğru Allah’a aittir diye. Selam ve dua ile.

    Cevapla

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

VENHAR YAZARLARI

Bünyamin ZERAN
Bünyamin ZERAN

Yine Yeniden ve Hep Bir Umutla Yaşamak

Mehmet Akif COŞKUN
Mehmet Akif COŞKUN

İp Gergin, Cambaz da

Şükrü HÜSEYİNOĞLU
Şükrü HÜSEYİNOĞLU

Gazze Ulusal Sınırların Kurbanıdır

Ahmet DURMUŞ
Ahmet DURMUŞ

Bir Toplumu Dışarıdaki Değil İçerideki Düşman Yıkar

Mehmed DURMUŞ
Mehmed DURMUŞ

Düşmanı Kahretmenin Yolu

Yakup DÖĞER
Yakup DÖĞER

Filibeli Ahmed Hilmi'de Avrupa Siyaset ve Medeniyeti

Faruk KARAASLAN
Faruk KARAASLAN

Çeç

Erdal BAYRAKTAR
Erdal BAYRAKTAR

Teyakkuz Hali

Yazarın Diğer Yazıları

  • Trump’ın Soytarıları Efendilerini Kutsadılar
    19 Mayıs 2025
  • Nekbe’nin 77. Yıl Dönümünde
    15 Mayıs 2025
  • Mehmet Akif Koç, Cumartesi Günü İktibas’ta
    15 Mayıs 2025
  • “Baas Darbesinden PYD/PKK’ya Suriye Kürtleri” Kitabı Üzerine
    13 Mayıs 2025
  • Biliyoruz, HAMAS’ın İşi Çok Zor!
    12 Mayıs 2025
  • Geçmişten Günümüze Büyük Bir Yanılgı: Bedelsiz Cennet
    10 Mayıs 2025
  • İsrail’in Gazze’ye Yönelik Son Planı: “Gideon’un Savaş Arabaları” Nedir?
    9 Mayıs 2025
  • Çok Okunan
  • Çok Yorumlanan
  • Son Eklenen
“İslam Güncellenmeli” Diyen Haham!

“İslam Güncellenmeli” Diyen Haham!

21 Şubat 2020
Cemal Granda:Atatürk’ün Uşağının Gizli Defteri

Cemal Granda:Atatürk’ün Uşağının Gizli Defteri

19 Ekim 2018
Türbanlı Anneler ve Seküler Kızları

Türbanlı Anneler ve Seküler Kızları

7 Aralık 2018
Ahmet Altınok ile Hollanda’daki Yaşam Üzerine Söyleşi

Ahmet Altınok ile Hollanda’daki Yaşam Üzerine Söyleşi

30 Kasım 2018
Ahmet Altınok ile Hollanda’daki Yaşam Üzerine Söyleşi

Ahmet Altınok ile Hollanda’daki Yaşam Üzerine Söyleşi

Yenilendik !

Yenilendik !

Allah’sız Bir Adalet Anlayışı Adalet Getirmez

Allah’sız Bir Adalet Anlayışı Adalet Getirmez

Kardeşim Erkan İbretlik Bir Emanet

Kardeşim Erkan İbretlik Bir Emanet

Yine Yeniden ve Hep Bir Umutla Yaşamak

Yine Yeniden ve Hep Bir Umutla Yaşamak

19 Mayıs 2025
Trump’ın Soytarıları Efendilerini Kutsadılar

Trump’ın Soytarıları Efendilerini Kutsadılar

19 Mayıs 2025
İp Gergin, Cambaz da

İp Gergin, Cambaz da

18 Mayıs 2025
Nekbe’nin 77. Yıl Dönümünde

Nekbe’nin 77. Yıl Dönümünde

15 Mayıs 2025

Çeşitli ulusal/uluslararası basın yayın organlarından Müslümanlar’ın gündemini ilgilendirebilecek haberler iktibas eden ve Kur’an merkezli tevhidi bir din algısı oluşturabilmek için çeşitli makale, kavram, kıssa, video ve fotoğraf yayınlayan ve Nebevi bir duruş sergileme gayesinde olan bir web sitesidir.

Bizlere yönelteceğiniz eleştirilere açığız. Ancak alıntıladığımız her içerikteki düşünceye tam manasıyla katılmadan da yayımladığımız olmaktadır. Bu konuda anlayışınıza sığınırız…

Kategoriler

  • Venhar Yorum
  • Venhar Makaleler
  • Ne Okunur?
  • Ne İzlenir?
  • Kavramlar
  • Venhar Röportajlar
  • Öncü Şahsiyetler
  • Süreli İslami Yayınlar
  • Alıntı Söyleşi
  • Alıntı Makale
  • İslam Dünyası
  • Dünya
  • Türkiye
  • Etkinlikler
  • Venhar Web TV
  • Fotoğrafların Dili
  • Duyurular

Yazarlar

  • Abdi KEÇELİ
  • Ahmet ALTINOK
  • Ahmet DURMUŞ
  • Arif BOTAN
  • Bünyamin ZERAN
  • Celal SANCAR
  • Dilek BUZ
  • Erdal BAYRAKTAR
  • Erdem ZERAN
  • Hasan BAKIRCI
  • Mehmed DURMUŞ
  • Mehmet Akif ÇOŞKUN
  • Sabri AYDIN
  • Şükrü HÜSEYİNOĞLU
  • Yakup DÖĞER

E-Posta Listemize Kaydolun!

E-Posta listemize kaydolarak öne çıkan makaleleri sürekli olarak takip edebilirsiniz.

*Lütfen gerçek hesaplar giriniz.

  • Ana Sayfa
  • Her Güne Bir Ayet
  • Yazarlarımız
  • Venhar Yorum Haber
  • Küçük Müslümanlar
  • Alıntılar
  • İslam Dünyası
  • Dünya
  • Türkiye
  • Tavsiyelerimiz Var
  • Kavramlar
  • Röportajlar
  • Venhar Web TV
  • Fotoğrafların Dili
  • Duyurular
  • Künye
  • İletişim

© 2021 Venhar Haber – Rabbi için namaz kılan ve dik duran bir nesile…

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • İslam Dünyası
  • Dünya
  • Türkiye
  • Yazarlar
  • Alıntılar
  • Tavsiyeler
    • Ne Okunur?
    • Ne İzlenir?
  • Röportajlar

© 2021 Venhar Haber – Rabbi için namaz kılan ve dik duran bir nesile…

Hoşgeldiniz!

Hesabınıza aşağıdaki bölümden giriş yapabilirsiniz

Şifremi unuttum?

Şifrenizi kurtarın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş

Add New Playlist