Kıymetli Müslümanlar
Bir Ramazan ayına daha ulaştıran Rabbimize şükürler olsun..
Her sene daha bir buruk yaşıyoruz mübarek günlerimizi, aylarımızı.. Yeryüzü alabildiğine tuğyana gark olmuş, mazlum yine inlemekte, zalim yine azgınlığına devam etmektedir.
Bunlar el an devam ederken salgın denen illet bahane edilip insanların hayatları kontrol altına alınmaktadır. Allah’ın arzında gezip dolaşmaları, ibadetleri, ticaretleri, ziyaretleri.. bilimin tanrıları tarafından kâh yasaklanmakta, kâh izin verilmektedir.
Bu ve benzeri karanlıkları geçmişte de yaşandığını biliyoruz. Nereden? Tabi ki Rabbimizin sözleri olan Kur’an’dan. Kıssalar bize bizi, yaşadığımız çağı anlatmakta, hangi tarafta olduğumuzu göstermektedir. Zalim, mazlum, mümin, kafir, mustazaf, müşrik, kafir, münafık.. bunlardan hangisi olmak isteriz?
Seçeceğimiz saf ya bizi nura gark edecek ya da karanlıklar içinde bırakacak. Bir toplum kendinde olanı değiştirmezse Allah o topluma olan nimetini değiştirmiyor. Allah’ın yasası bu.
Bu Ramazan değişim için her birimiz ayetleri yeni iniyormuş, bana iniyormuş gibi okuyalım. Zira ben değişmezsem kimseler değişmez, ben iman etmezsem kimse iman etmez.
Değerli müslümanlar, her sene olduğu gibi bu sene de sizlere her cüzden birer ayeti ilmimiz nispetinde, anladığımız kadarıyla tefsir etmeye çalışacağız. ‘Her güne bir ayet’ köşemizde her gün sizlerle buluşturacağız.
Rabbimiz İslam alemine bu ayın idrakini kavramayı nasip ederek tekrardan Kur’an’a dönüşlerinin yollarını göstersin.