31 Ocak 2026 - Cumartesi
  • Ana Sayfa
  • Künye
  • İletişim
Sık Kullanılanlara Ekle
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Venhar Haber
  • İslam Dünyası
  • Dünya
  • Türkiye
  • Yazarlar
  • Alıntılar
  • Tavsiyeler
    • Ne Okunur?
    • Ne İzlenir?
  • Röportajlar
  • İslam Dünyası
  • Dünya
  • Türkiye
  • Yazarlar
  • Alıntılar
  • Tavsiyeler
    • Ne Okunur?
    • Ne İzlenir?
  • Röportajlar
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Venhar Haber
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Ana Sayfa Makaleler

Siyaset Borsasında Din…

Memlekette bir bakıyorsunuz Türk kalmamış, herkes ehlibeytten! Bazen de herkes hem Türk, hem de ehl-i beytten oluyor, her nasılsa? Zaten Araplar da Türk biliyorsunuz. Dağda yaşayana Kürt, sahilde yaşayana Laz, çölde yaşayana Arap diyorlar(!?). Kendilerinin Türk olduğunu söyleyenler, ötekilerin ya anasının ya da babasının ermeni ya da Yahudi olduğunu söylüyorlar. Hepimiz Hz. Adem'in çocuklarıyız ve o da topraktandır. Ve Müslümanlar olarak “İbrahim milleti”ndeniz.

Yazar: Venhar Haber
6 Nisan 2023
Kategori: Makaleler, Siyaset, Türkiye
0 0
0
Herkesin Bir Plânı Var!
PaylaşTweetleWhatsapp ile GönderE-posta Gönder

Memlekette bir bakıyorsunuz Türk kalmamış, herkes ehlibeytten! Bazen de herkes hem Türk, hem de ehl-i beytten oluyor, her nasılsa? Zaten Araplar da Türk biliyorsunuz. Dağda yaşayana Kürt, sahilde yaşayana Laz, çölde yaşayana Arap diyorlar(!?). Kendilerinin Türk olduğunu söyleyenler, ötekilerin ya anasının ya da babasının ermeni ya da Yahudi olduğunu söylüyorlar. Hepimiz Hz. Adem’in çocuklarıyız ve o da topraktandır. Ve Müslümanlar olarak “İbrahim milleti”ndeniz. Allah (cc) bizi kabileler halinde yarattı, ki bir birimiz ile tanışalım ve tearüf edelim diye. Her birimiz, bir diğerimizden farklı özelliklerimiz dolayısı ile üstünüz. Asıl üstünlük ise akıl, iman ve takvadadır. Biliyorsunuz İstiklal Marşı’mızın şairi de Arnavuttur!

İşin tadı kaçtı. Bu; ırka dayalı kavmiyetçilik fikri, Yahudilikle başladı. Kendilerini “Tanrının ailesi”, “Üstün ırk” olarak gördüler. Ben-i İsrail peygamberleri, diğer peygamberler gibi hep erkek ama onlar kendilerini kadına nisbet ettiler. Diğer kavimlerin ırk olarak, ulus olarak tanımlanmaları 1600’lerin sonunda gerçekleşti. İnsanlar o zamana kadar kara derili, kızılderili, sarı ırk, beyaz ırk olarak bilinirken, Westefelya sürecinde ırkların yeniden tanımlanması gerekti ama ırk neye göre tanımlanacaktı?
Yahudiler, Ana kanını esas aldılar, Almanlar baba kanını, İngilizler, doğdukları toprağı esas aldılar. İnsan toprağın çocuğudur. Nerede doğarsa onun anası da babası da o topraktır. Bugün hala, İngiltere, Kanada, ABD, Avusturalya’da insanlar nerede doğarsa o ülkenin vatandaşı oluyorlar. Bayrağında haç olanlar, insanın ulus kimliğinin üsül esası dinidir dediler. Özellikle Ortodoks kilisesine bağlı Hristiyanların ayrıca etnik kimliklerine bağlı kendi özel kiliseleri vardır. Ermeni, Rum, Süryani, Türk Ortodokslarının kendi ayrı kiliseleri vardır. Dil birliğini esas alan yorumlar geliştirildi ama 2. Dünya savaşından sonra, seyahatler, iletişim, eğitim, media, sanayi, ticaret, turizm sonucu herşey birbirine karıştı. Bugün artık “Biyolojik insan”ı tartışma noktasına geldik. Bırakın kavimi, ırkı; kadın-erkek ayırımını kaldırmaktan söz ediyorlar. Klonoidlerden, Kimerik genomlardan Gender’lerden söz ediyoruz. Şaka değil, artık nüfus cüzdanımızda Gender yazıyor.

Lozan’da, mesela, Müslüman olanların hepsi, “Anasır-i İslam” Türk kabul edildi. Azınlık kabul edilmedi. Osmanlı’da Namık Kemal “Vatan yahud Silistre” kitabını yazdığı için hapse atıldı. Vatan, yani ulusun toprağı demek, o zaman bölücülüktü. Birileri “3 tarzı siyaset” diye “Türkleşmek, Muasırlaşmak, İslamlaşmak” tercihlerini tartışıyordu. Akif, İslamlaşmaktan söz ediyordu mesela, Mustafa Kemal Yeni bir Türklük tanımı ile batılılaşmayı savunuyordu. Kuvayı Milliye ve Müdafayı Hukuku savunan 1. Meclis, İslamlaşmaktan yana idi.
2. Meclis, batılılaşma yanlıları
ndan oluştu. O zamanki TDK’nın, TTK’nun, Türk Ocaklarınıda Lazaro Franco’lar, Moiz Kohen’ler (Tekinalp), Hagop Martayan (Agop Dialaçarlar). Moğollar da Türk oldu sonunda Etrüsklerin de, Finlerin de Türk olması tartışılmaya başladı. “Fikri kavmiyet” hala politik tartışmalarda ülkemizde ucuz bir malzeme olarak kullanılmaya devam ediyor. Biliyorsunuz Mustafa Kemal’den sonra Kemal Kılıçdaroğlunun da ehl-i beytten olduğu anlatılıyor “Acar CHP’liler” tarafından. “Bir başkadır benim memleketim”

Westefelya sürecinde Katolik kilisesinden ayrılanlar, kendi “yerli ve milli kilise”lerini oluşturdular. İngilizler Angilikan oldu, Amerikalılar Evengelik oldu, Hollandalılar Kalvinist, Almanlar Lutheryen oldu. İngiltere’nin İskoçların yaşadığı bölgenin kilisesi ayrıdır mesela. Onlar Presbiteryen.

İslam, aynı dine mensup olanları kardeş ilan ettiği için bu kurgu onlar için pek geçerli olmadı. Hala anlaşılmayan bir çok şey var bu konuda, mesela Araplık ve Rumluk, etnik bir kimliği değil coğrafi bir aidiyeti ifade eder. Selçuklular döneminde biz kendimizi Rum diye tanımlardık. Mesela “Ahiyan-ı Rum, Baciyan-ı Rum, Gaziyan-ı Rum” gibi. Rumluk etnik bir aidiyeti ifade etmez. Mesela Arap’ça, İbrani’ce, Süryani’ce Aramice’nin alt dilleridir. Kök dil Aramice’dir.

Türk boylarından Yahudi olanları da var, Hristiyan olanları da. Ateist olanları da var, Şaman olanları da. Her kavimde her çeşit insan olabilir. Hatta her ailede de mümkün olan bir durum bu. Türki topluluklar bu şablona uymayınca, bizim için, geç bir zamanda “Kültür milliyetçiliği” kavramını ürettiler. Kültür kavramı bu anlamda aslında ilk kez Edward Tylor tarafından 1871’de üretilmiş. Benim dedemin babası yaşarken. Daha önce tarım ve hayvancılık için kullanılıyordu. İnsan da hani evrilmiş bir hayvandı ya, nasıl bitki ve hayvanı yetiştirirken, onun verimlilik, direnç ve kalitesini artırmak için bir takım girişimlerde bulunuyorsunuz, bunu insana uygulama konusunda bir bakış açısını ifade eder bu kavram. “Diplomalı aydın” “yetiştirmek” için, okul bir hara, sera anlamı görebilir mi idi. İnsan bir “tohum”du ve onu “ekin” haline getirmek gerekiyordu. “Ekin”in “Kültür” anlamında kullanılması buradan gelir. Hitler de “üstün ırk” kavramını aslında bu görüşten alır. Darvin, Freud, Malthus aslında bu düşüncenin mahsulü, birbirini tamamlayan fikir akımlarıdır. Ve bunun tabii sonucu Faşizmdir. Bunu ezoterik, bir takım ruhani bir boyutta ele alırsanız “Siyonizm” ortaya çıkar. Bunun tabii sonucu da “Derin Devlet”dir. Bu süreci yöneten kişi ya da topluluklar da “Tanrısal bir rol” üslenmiş olacaklardır.

Sahi siz, “eğitimli ve kültürlü bir toplum”un kurtuluş için gerekli olduğuna inandırılanlardan mısınız. Siz Pandemi, CoVİD ve mRNA komplosunda bunu görmediniz mi? Bunların çoğu sistematik geri zekalı ve biyonik robot karekterli BİREY’lerdir. Bunlar “akvaryum balıkları”dır. “Kafeslenmiş konuşan kuş”tur. ”Eğitilmiş” toplumlarda hayır yoktur. Toplumun çektiklerinin büyük bir kısmının sebebi, bu media, bu okullardır. Bunların dinleri, tarihleri, ideolojileri artırılmış sanal gerçeklik safsataları ile doludur. Onlar hikmet ve irfan yoksunudurlar. Zaten artık BİREY’lerin kafasına Chip takınca, onlar, bilgisayar ve hayvanla eşitlenecek ve birer NESNE’ye dönüşecekler. Nesnelerarası iletişim dünyasında “Çakma Cennet” MetaVerse aleminde Şeytanın sofrasına misafir olacaklar.

Siyasilere bakıyor musunuz, hemen hepsi size dünya metaı ile vaadlerde bulunuyorlar. Hiç birinin dilinde din ve Allah yok. Allah’ı anmayanları Allah’ta hayırla anmayacak. Hele O’nun adını anıp da, aksi şeyler yapanları ise lanetleyecektir. Kendilerinde olmayan bir şeyi vadediyorlar. Yaptıklarını söyledikleri de hep dünya metaı ile ilgili konular ve yakından bakınca her birinin içinde 40 çopur bulursunuz belki de. Neden kimse adaletten söz etmiyor. Neden Aileden söz eden yok, Mafya’dan, Uyuşturucudan, Gençlerin halinden neden söz etmez kimse. Neden CoVID belasını başımıza sardıkları için özür dilemezler. Depremden daha büyük bir afet oysa bu mRNA belası. Neden Rüşvet’ten, Habat’tan söz etmez insanlar. Adalet mülkün temelidir. Adalet yoksa sahip olduğunuz hiçbir şeyin değeri yoktur.

Nisa 135’ne buyuruyordu Allah: “Ey îman edenler, adaleti titizlikle ayakda tutan (hakim) ler ve Allah için şâhidiik eden (insan)lar olun. (O hükmünüz veya şâhidliğiniz) velev ki kendinizin veya ana ve babalar(ınız) ın ve yakın hısımlar(ınız) ın aleyhinde olsun, (isterse onlar) zengin veya fakir bulunsun. Çünkü Allah ikisine de (sizden daha) yakındır (ve hallerini sizden iyi bilicidir). Artık siz (Hak’dan) dönerek (keyf-ü) hevanıza uymayın. Eğer dilinizi eğib büker (hakkı olduğu gibi söylemekden çekinir) veya (büsbütün ondan) yüz çevirseniz şübhe yok ki Allah ne yaparsanız hakkıyle haberdârdır.”
Allah’a ve ahiret gününe iman eden, doğru sözlü ve adaylığı ile O’nun rızasını gözeten birileri varsa şu günlerde seçime kadar şu ayeti okumadan dışarı çıkmasın. Partinize, evinize asın bu ayeti.
Rüşvet alıp veren, torpil yapanları lanetleyen hadisi de asabilir misiniz duvarlarınıza.
Eğer bunu yapamayacaksanız, o işlerden uzak durun.
Hiçbir politikacı çevresinde olup-bitenleri görmezden duymazdan, bilmezden gelme hakkına sahip değildir.

Selam ve dua ile.

Abdurrahman Dilipak/habervakti.com

Etiketler: Abdurrahman Dilipak

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

VENHAR YAZARLARI

Ahmet DURMUŞ
Ahmet DURMUŞ

İslam’ın Düşmanları Bizim Neyimiz Olur?

Mehmed DURMUŞ
Mehmed DURMUŞ

Bir Erdal Bayraktar Geçti Bu Dünyadan

Yakup DÖĞER
Yakup DÖĞER

Tarih, Hurafat ve Esatir

Şükrü HÜSEYİNOĞLU
Şükrü HÜSEYİNOĞLU

Bugünün Kufelileri Olmak Veya Olmamak

Bünyamin ZERAN
Bünyamin ZERAN

Düşüncenin Girdabında Üç Şehir Metaforu

Mehmet Akif COŞKUN
Mehmet Akif COŞKUN

İp Gergin, Cambaz da

Faruk KARAASLAN
Faruk KARAASLAN

Çeç

Erdal BAYRAKTAR
Erdal BAYRAKTAR

Teyakkuz Hali

Yazarın Diğer Yazıları

  • ABD’in İran’a Saldırmakta Tereddüt Nedeni; Çin…
    30 Ocak 2026
  • İsra Yapım, “Boykot Kırıcı” adlı kısa filmini yayınladı
    28 Ocak 2026
  • Trump ABD Ekonomisine İyi Gelmedi
    21 Ocak 2026
  • Kırmızı Şapka, Grönland Direnişinde Sembolleşiyor
    21 Ocak 2026
  • Danimarka’dan ABD’ye Tarihi Rest
    21 Ocak 2026
  • ABD’nin Suriye Şerifliği SDG’den el-Şara’ya Geçti
    21 Ocak 2026
  • Kanada Başbakanından Davos’ta Küresel Sistemin Çöküşünü İlan Etti
    21 Ocak 2026
  • Çok Okunan
  • Çok Yorumlanan
  • Son Eklenen
“İslam Güncellenmeli” Diyen Haham!

“İslam Güncellenmeli” Diyen Haham!

21 Şubat 2020
Cemal Granda:Atatürk’ün Uşağının Gizli Defteri

Cemal Granda:Atatürk’ün Uşağının Gizli Defteri

19 Ekim 2018
Türbanlı Anneler ve Seküler Kızları

Türbanlı Anneler ve Seküler Kızları

7 Aralık 2018
Ahmet Altınok ile Hollanda’daki Yaşam Üzerine Söyleşi

Ahmet Altınok ile Hollanda’daki Yaşam Üzerine Söyleşi

30 Kasım 2018
Ahmet Altınok ile Hollanda’daki Yaşam Üzerine Söyleşi

Ahmet Altınok ile Hollanda’daki Yaşam Üzerine Söyleşi

Allah’sız Bir Adalet Anlayışı Adalet Getirmez

Allah’sız Bir Adalet Anlayışı Adalet Getirmez

Yenilendik !

Yenilendik !

Kardeşim Erkan İbretlik Bir Emanet

Kardeşim Erkan İbretlik Bir Emanet

ABD’in İran’a Saldırmakta Tereddüt Nedeni; Çin…

ABD’in İran’a Saldırmakta Tereddüt Nedeni; Çin…

30 Ocak 2026
İsra Yapım, “Boykot Kırıcı” adlı kısa filmini yayınladı

İsra Yapım, “Boykot Kırıcı” adlı kısa filmini yayınladı

28 Ocak 2026
Trump ABD Ekonomisine İyi Gelmedi

Trump ABD Ekonomisine İyi Gelmedi

21 Ocak 2026
Kırmızı Şapka, Grönland Direnişinde Sembolleşiyor

Kırmızı Şapka, Grönland Direnişinde Sembolleşiyor

21 Ocak 2026

Çeşitli ulusal/uluslararası basın yayın organlarından Müslümanlar’ın gündemini ilgilendirebilecek haberler iktibas eden ve Kur’an merkezli tevhidi bir din algısı oluşturabilmek için çeşitli makale, kavram, kıssa, video ve fotoğraf yayınlayan ve Nebevi bir duruş sergileme gayesinde olan bir web sitesidir.

Bizlere yönelteceğiniz eleştirilere açığız. Ancak alıntıladığımız her içerikteki düşünceye tam manasıyla katılmadan da yayımladığımız olmaktadır. Bu konuda anlayışınıza sığınırız…

Kategoriler

  • Venhar Yorum
  • Venhar Makaleler
  • Ne Okunur?
  • Ne İzlenir?
  • Kavramlar
  • Venhar Röportajlar
  • Öncü Şahsiyetler
  • Süreli İslami Yayınlar
  • Alıntı Söyleşi
  • Alıntı Makale
  • İslam Dünyası
  • Dünya
  • Türkiye
  • Etkinlikler
  • Venhar Web TV
  • Fotoğrafların Dili
  • Duyurular

Yazarlar

  • Abdi KEÇELİ
  • Ahmet ALTINOK
  • Ahmet DURMUŞ
  • Arif BOTAN
  • Bünyamin ZERAN
  • Celal SANCAR
  • Dilek BUZ
  • Erdal BAYRAKTAR
  • Erdem ZERAN
  • Hasan BAKIRCI
  • Mehmed DURMUŞ
  • Mehmet Akif ÇOŞKUN
  • Sabri AYDIN
  • Şükrü HÜSEYİNOĞLU
  • Yakup DÖĞER

E-Posta Listemize Kaydolun!

E-Posta listemize kaydolarak öne çıkan makaleleri sürekli olarak takip edebilirsiniz.

*Lütfen gerçek hesaplar giriniz.

  • Ana Sayfa
  • Her Güne Bir Ayet
  • Yazarlarımız
  • Venhar Yorum Haber
  • Küçük Müslümanlar
  • Alıntılar
  • İslam Dünyası
  • Dünya
  • Türkiye
  • Tavsiyelerimiz Var
  • Kavramlar
  • Röportajlar
  • Venhar Web TV
  • Fotoğrafların Dili
  • Duyurular
  • Künye
  • İletişim

© 2021 Venhar Haber – Rabbi için namaz kılan ve dik duran bir nesile…

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • İslam Dünyası
  • Dünya
  • Türkiye
  • Yazarlar
  • Alıntılar
  • Tavsiyeler
    • Ne Okunur?
    • Ne İzlenir?
  • Röportajlar

© 2021 Venhar Haber – Rabbi için namaz kılan ve dik duran bir nesile…

Hoşgeldiniz!

Hesabınıza aşağıdaki bölümden giriş yapabilirsiniz

Şifremi unuttum?

Şifrenizi kurtarın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş

Add New Playlist