2 Nisan 2023 - Pazar
  • Ana Sayfa
  • Künye
  • İletişim
Sık Kullanılanlara Ekle
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Venhar Haber
  • İslam Dünyası
  • Dünya
  • Türkiye
  • Yazarlar
  • Alıntılar
  • Tavsiyeler
    • Ne Okunur?
    • Ne İzlenir?
  • Röportajlar
  • Her Güne Bir AyetRAMAZAN ÖZEL
  • İslam Dünyası
  • Dünya
  • Türkiye
  • Yazarlar
  • Alıntılar
  • Tavsiyeler
    • Ne Okunur?
    • Ne İzlenir?
  • Röportajlar
  • Her Güne Bir AyetRAMAZAN ÖZEL
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Venhar Haber
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Ana Sayfa Güncel

Ortak Bir Mücadelemiz Olmalı

Saldırganlara karşı tavır koymanın önemli bir cihetini de boykot oluşturmaktadır. Boykotun yaygınlaşması ve etkisini göstermesi için herkesin kendini sorumlu görmesi gerekir. Ayrıca boykot sadece almamaktan ibaret kalmamalı, satmamakla da buna destek verilmelidir. Alanlar da satanlar da insanların inanç ve değerleriyle alay ederek gerçekte kendilerini aşağılık duruma düşürenlerin ürünlerinin mutlaka bir alternatifini bulabilirler.

Yazar: Venhar Haber
28 Ocak 2023
Kategori: Güncel
0 0
1
Ortak Bir Mücadelemiz Olmalı
PaylaşTweetleWhatsapp ile GönderE-posta Gönder

Genelde tüm dünyada Müslümanlara zulmedilmesinin ve özellikle Batı emperyalizminin İslam’ın kutsal değerlerine bu derece arsızca saldırabilmesinin en önemli sebebi tabii ki İslam ümmetinin gücünü kaybetmiş olmasıdır. Bunda dünya Müslümanlarının birlik ve gücünü temsil eden otoritenin kaybedilmesinin birinci derecede rolü var. 

Ama bugün bu otoritenin olmamasından dolayı kendimizi tamamen güçsüz ve zayıf görmemiz de gerekmez. Yeniden birlik ve gücümüzü bir araya getirmemize vesile olacak formüller üzerinde düşünmemiz ve bu formülleri uygulamaya geçirmenin yollarını bulmamız mümkündür. Özellikle içinde bulunduğumuz dönemde yatay örgütlenme, işbirliği ve dayanışma bu açıdan önem taşıyor. Ama bu konuda başarılı olabilmek için kişisel bilinç ve duyarlılığı etkin bir şekilde devreye sokmak ve yaygınlaştırmak gerekiyor. 

Yüce Allah, Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyuruyor:

“Allah Kitap’ta size: “Eğer Allah’ın ayetlerinin inkâr edildiğini ve onlarla alay edildiğini duyarsanız, başka bir konuya dalmadıkları sürece yanlarında oturmayın; yoksa siz de onlar gibi olursunuz” diye indirdi. Şüphesiz Allah münafıkların ve kâfirlerin tümünü cehennemde bir araya getirecektir.” (Nisa, 4/140)

Kur’an-ı Kerim’de bir başka yerde de şöyle buyurulur: 

“Ayetlerimiz hakkında uygunsuz sözlere dalanları gördüğünde başka bir söze geçinceye kadar onlardan yüz çevir. Eğer şeytan sana unutturacak olursa hatırladıktan sonra artık zalimler topluluğuyla birlikte oturma. Takva sahiplerinin üzerine onların hesaplarından bir şey yoktur. Ancak belki sakınırlar diye bir hatırlatmada bulunmak gerekir.” (En’am, 6/68-69)

Tabii bu âyetlerde, öncelikle yapılması istenen şey alaycıların terk edilmesi, dinlenmemesi ve yalnız bırakılmalarıdır. Bu, medya ortamındaki terki de kapsar. Senden farklı düşünen insanların görüşlerini ve saygı sınırları içinde kalan eleştirel yaklaşımlarını izlemekte veya okumakta mahzur yoktur. Ama iş saygı sınırlarını geçer ve hakaret, aşağılama yönüne kayarsa artık onu kesinlikle terk etmek, boykot etmek ve takibe son vermek gerekir.

Bu şekilde alay edenleri, aşağılamada bulunanları yaptıklarından vazgeçmeye zorlamak için ekonomik boykot uygulamak ise değerlerimize sahip çıkma açısından anlamlıdır.

Ekonomik boykotun herhangi bir tesirinin olmadığını düşünmek doğru değildir. 2005 ve 2006 yıllarında Danimarka’da Hz. Peygamber (s.a.s.) ile alay eden karikatürler yayınlanması üzerine Arap dünyasındaki sivil toplum kuruluşlarının Danimarka ürünlerinin boykot edilmesi kararları vermesi üzerine, bu ülkeden Arap dünyasına ihracat yapan şirketlerin Arapça gazetelere günlerce, kendilerinin söz konusu karikatürlerle ilişkilerinin olmadığını ve bu karikatürleri de onaylamadıklarını açıklayan tam sayfa ilanlar verdiklerini çok iyi hatırlıyorum. Çünkü boykot bu şirketleri fena halde sarsmıştı.

Eğer boykot konusunda Müslüman toplumlar tam bir dayanışma içinde olur ve eylemi yaygınlaştırırlarsa bu, Hz. Peygamber (s.a.s.)’e ve Kur’an-ı Kerim’e saldıranları zorlayacaktır. Onlar için önemli olan dünya çıkarlarıdır. Bu çıkarlarını kaybetmeleri onları ciddi şekilde etkiler ve zorlar.

Saldırganlara karşı tavır koymanın önemli bir cihetini de boykot oluşturmaktadır. Boykotun yaygınlaşması ve etkisini göstermesi için herkesin kendini sorumlu görmesi gerekir. Ayrıca boykot sadece almamaktan ibaret kalmamalı, satmamakla da buna destek verilmelidir. Alanlar da satanlar da insanların inanç ve değerleriyle alay ederek gerçekte kendilerini aşağılık duruma düşürenlerin ürünlerinin mutlaka bir alternatifini bulabilirler. Ayrıca boykot sadece ferdi katılımdan ibaret kalmamalı. Çevremizdeki insanları da almamaları ve satmamaları için uyarmalıyız. Özellikle satanları uyarmaya biraz daha fazla ağırlık vermeliyiz.

Sivil ve kitlesel mücadelemizde, dumanlı havadan yararlanarak Cenin Mülteci Kampı’nda vahşi katliam gerçekleştiren siyonist katilleri de asla ihmal etmemeli, Filistin halkının hak ve özgürlük mücadelesinin her zaman yanında durmalıyız.

Ahmet Varol/Yeni Akit 

Etiketler: Ahmet Varol

Çok Yorumlanan 1

  1. İbrahim Güler says:
    2 ay önce

    Bütün kabahat Müslümanların,
    Dünyada 1,5 milyar Müslüman nüfus var.
    Birlik beraberlik içinde hareket etseler,
    önlerinde kimse duramaz.
    Müslümanlar Allah’ın Kur’an ı etrafında
    bir olmaları gerekirken, mezhep ve tarikatlarını din edinip, paramparça olmak
    suretiyle yutulacak kolay lokma haline geldiler.

    Ali İmran Suresi.102:
    3.102: Ey iman edenler! Allahʼa karşı gelmekten nasıl sakınmak gerekiyorsa, öylece sakının ve siz ancak müslümanlar olarak ölün.
    (Diyanet Meali)

    Ali İmran Suresi.103:
    3.103: Hep birlikte Allahʼın ipine (Kurʼanʼa) sımsıkı sarılın. Parçalanıp bölünmeyin. Allahʼın size olan nimetini hatırlayın. Hani sizler birbirinize düşmanlar idiniz de O, kalplerinizi birleştirmişti. İşte Oʼnun bu nimeti sayesinde kardeşler olmuştunuz. Yine siz, bir ateş çukurunun tam kenarında idiniz de O sizi oradan kurtarmıştı. İşte Allah size âyetlerini böyle apaçık bildiriyor ki doğru yola eresiniz.
    (Diyanet Meali)

    Cevapla

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

VENHAR YAZARLARI

Mehmet Akif COŞKUN
Mehmet Akif COŞKUN

Besmeleyen İnsan

Bünyamin ZERAN
Bünyamin ZERAN

Ruhsuz Bir Deneme

Mehmed DURMUŞ
Mehmed DURMUŞ

Düşünce Özgürlüğü Kur’an Yaktırdı

Şükrü HÜSEYİNOĞLU
Şükrü HÜSEYİNOĞLU

Zor Bir İmtihan Alanı:İktidar Ahlakı

Ahmet DURMUŞ
Ahmet DURMUŞ

İnsana Bir Sıkıntı Dokunduğu Zaman…

Yakup DÖĞER
Yakup DÖĞER

Şehr-i Ramazan ve Oruç

Abdi KEÇELİ
Abdi KEÇELİ

Otu Çek Köküne Bak

Faruk KARAASLAN
Faruk KARAASLAN

Hira

Yazarın Diğer Yazıları

  • Sefer Geliştirir
    2 Nisan 2023
  • Heybende Ne Var?
    1 Nisan 2023
  • Gündemler ve Gerçekler
    31 Mart 2023
  • İslam’ın İslam’ı
    31 Mart 2023
  • En Güzel İsimleri Allah’a Çok mu Görüyorsunuz?
    31 Mart 2023
  • Siyonistin Diktatörlüğe Bakışı
    30 Mart 2023
  • İslami Varoluş ve Engeller
    30 Mart 2023

Çeşitli ulusal/uluslararası basın yayın organlarından Müslümanlar’ın gündemini ilgilendirebilecek haberler iktibas eden ve Kur’an merkezli tevhidi bir din algısı oluşturabilmek için çeşitli makale, kavram, kıssa, video ve fotoğraf yayınlayan ve Nebevi bir duruş sergileme gayesinde olan bir web sitesidir.

Bizlere yönelteceğiniz eleştirilere açığız. Ancak alıntıladığımız her içerikteki düşünceye tam manasıyla katılmadan da yayımladığımız olmaktadır. Bu konuda anlayışınıza sığınırız…

Kategoriler

  • Venhar Yorum
  • Venhar Makaleler
  • Ne Okunur?
  • Ne İzlenir?
  • Kavramlar
  • Venhar Röportajlar
  • Öncü Şahsiyetler
  • Süreli İslami Yayınlar
  • Alıntı Söyleşi
  • Alıntı Makale
  • İslam Dünyası
  • Dünya
  • Türkiye
  • Etkinlikler
  • Venhar Web TV
  • Fotoğrafların Dili
  • Duyurular

Yazarlar

  • Abdi KEÇELİ
  • Ahmet ALTINOK
  • Ahmet DURMUŞ
  • Arif BOTAN
  • Bünyamin ZERAN
  • Celal SANCAR
  • Dilek BUZ
  • Erdal BAYRAKTAR
  • Erdem ZERAN
  • Hasan BAKIRCI
  • Mehmed DURMUŞ
  • Mehmet Akif ÇOŞKUN
  • Sabri AYDIN
  • Şükrü HÜSEYİNOĞLU
  • Yakup DÖĞER

E-Posta Listemize Kaydolun!

E-Posta listemize kaydolarak öne çıkan makaleleri sürekli olarak takip edebilirsiniz.

*Lütfen gerçek hesaplar giriniz.

  • Ana Sayfa
  • Her Güne Bir Ayet
  • Yazarlarımız
  • Venhar Yorum Haber
  • Küçük Müslümanlar
  • Alıntılar
  • İslam Dünyası
  • Dünya
  • Türkiye
  • Tavsiyelerimiz Var
  • Kavramlar
  • Röportajlar
  • Venhar Web TV
  • Fotoğrafların Dili
  • Duyurular
  • Künye
  • İletişim

© 2021 Venhar Haber – Rabbi için namaz kılan ve dik duran bir nesile…

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Her Güne Bir Ayet
  • Yazarlarımız
  • Venhar Yorum Haber
  • Küçük Müslümanlar
  • Alıntılar
    • Alıntı Makale
    • Alıntı Söyleşi
  • İslam Dünyası
    • Filistin
    • Suriye
    • İran
    • Irak
    • Arakan
    • Pakistan
    • Yemen
    • B.Arap Emirlikleri
    • Diğer
  • Dünya
    • Ortadoğu
    • Amerika
    • Avrupa
    • Asya
    • Afrika
    • Diğer
  • Türkiye
    • Aile ve Çocuk
    • Aktüel
    • Eğitim
    • Ekonomi
    • Kültür & Sanat
    • Siyaset
  • Tavsiyelerimiz Var
    • Ne Okunur?
    • Ne İzlenir?
  • Kavramlar
  • Röportajlar
  • Venhar Web TV
  • Fotoğrafların Dili
  • Duyurular
  • Künye
  • İletişim

© 2021 Venhar Haber – Rabbi için namaz kılan ve dik duran bir nesile…

Hoşgeldiniz!

Hesabınıza aşağıdaki bölümden giriş yapabilirsiniz

Şifremi unuttum?

Şifrenizi kurtarın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş

Add New Playlist