31 Ocak 2026 - Cumartesi
  • Ana Sayfa
  • Künye
  • İletişim
Sık Kullanılanlara Ekle
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Venhar Haber
  • İslam Dünyası
  • Dünya
  • Türkiye
  • Yazarlar
  • Alıntılar
  • Tavsiyeler
    • Ne Okunur?
    • Ne İzlenir?
  • Röportajlar
  • İslam Dünyası
  • Dünya
  • Türkiye
  • Yazarlar
  • Alıntılar
  • Tavsiyeler
    • Ne Okunur?
    • Ne İzlenir?
  • Röportajlar
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Venhar Haber
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Ana Sayfa İslam Dünyası Filistin

Çok Rahat Çok Profesyonel: Ebu Ubeyde

Kendinden emin bir tavırla arkasına yaslanarak verdiği meşhur pozda izzet vardı. Başka? Cesaret, azim, inanç, güven, zafer ve tevhid elbette. Bütün peygamberlerin uğruna mücadele ettiği, can verdiği, kula kulluktan Allah’a kulluğa giden, götüren o tevhid.

Yazar: Venhar Haber
22 Kasım 2023
Kategori: Filistin
0 0
0
Dinle İsrail!
PaylaşTweetleWhatsapp ile GönderE-posta Gönder

Herkese açık salonlarda yapılan programlarda sessiz sinema oynar gibi adını anmadan anlatmaya çalıştılar onu. “Bir maskeli bütün maskeleri düşürdü.” dediler. Gündemi takip eden erler boşluğu doldurmakta zorlanmadı tabi.

Yollara, üst geçitlere, laik protokol güzergâhlarına, kız kulesine, İstanbul ve Diyarbakır gibi kadim şehirlerin surlarına posterlerini astılar.

Mitinglerde gençler onun gibi giyinip sahneye çıktı. Futbol maçlarında koreografisini elden ele dolaştırıp tribünlerde sesler kısılana kadar tezahüratlarını yaptılar. Dergiler onu kapaklarına taşıdı, manşete koydu, dik duruşundan afişler tasarlandı. Çizgi romanı yayınlandı hemen.

Görünürde; giydiği kamuflajı kefiye ile süslemiş bir çift göz ve omuz hizasına kadar yükselen şehadet parmağı vardı, gerisi meçhul. Gerisinde herkes kendi yakıştırdığını, özlediğini gördü. Kimi Şeyh Şamil’in derviş sakallarını getirdi göz önüne, kimi Ömer Muhtar’ın ciddiyetini, kimi Dudayev’in tebessümünü, kimi İmam Harun’un dik duruşunu, kimi Osman Batur’un kararlılığını, kimi de Malcolm X’in son bakışını…

İlahiyat okumuştu, yüksek lisans yapmıştı. Tezinin adı “Yahudilik, Hıristiyanlık ve İslam’daki Kutsal Topraklar” başlığını taşıyordu. Kesinlikle daha fazlasıydı ama kıyafetlerine bakılırsa askerdi.

Üniformasında silah gibi duran bir bayrak taşıyordu. Dünyanın bütün başkentlerinde her yaştan insanın elinde gördüğümüz o bayrak göğsünde veya pazusundaydı mutlaka.

Hafız onlar, dediler. Kaza namazları yok, dediler. %85’i yetim çocuklardan oluşuyor, dediler. Yaşları genç, hafızaları ise diri ve tazeydi.

Hanzala Büyüdü

Kuru bir cihangirlik davasının değil, cihat ve ribat topraklarının soluğuydu sesi. Babalar ve erkekler burada ağlamaz, kızlar ve anneler dövünmezdi. Herkes Allah’tan geldiğinin ve yine Allah’a döneceğinin bilincindeydi.

Şehadete eren çocuklarının ardından aileler elhamdülillah derdi. Allah bize yeter, O ne güzel vekildir, derdi. Bu tevekkül ve teslimiyetin asrısaadette kalmadığı onlar vesilesiyle tekrar anlaşıldı.

Siyonistlerin tonlarca bomba yolladığı Gazzeli ve izzetli kulların üzerine Allah sabır yağdırıyordu.

Onlar omuz omuza verdiler ve dağlarda görmeye alışık olduğumuz cihadı yere indirdiler. Sokaklara, mahallelere, şehirlere, tünellere cihad ettirdiler. Toprağa birer tohum gibi ektikleri şehid büyükleriyle aynı hizadaki yerin altında eğitimlerini sürdürdüler, misafirlerini ağırladılar.

Şehadete erdiklerinde gömülecekleri yerdeki yaşam şartlarına daha hayattayken alıştırdılar kendilerini. Rivayete göre günlük yiyecekleri hurma ve suydu. Yorulana kadar tünel kazıyorlar, yorulunca da Kur’an okuyarak dinleniyorlardı.

Biraz kısık olan sol gözü, ödenen bedelleri ve şehadete açılmak için dünyaya kapanmaya her an hazır olan bir bilinci temsil ediyor gibiydi. Sağ gözü de hayatta kaldığı sürece cihad edebilecek kadar açık bir kararlılığa sahipti. Hanzala büyüdü, Ebu Ubeyde oldu.

Tevhid Mücadelesi

Kendinden emin bir tavırla arkasına yaslanarak verdiği meşhur pozda izzet vardı. Başka? Cesaret, azim, inanç, güven, zafer ve tevhid elbette. Bütün peygamberlerin uğruna mücadele ettiği, can verdiği, kula kulluktan Allah’a kulluğa giden, götüren o tevhid.

Peygamberlerini katleden, kendi peygamberlerinin diliyle lanetlenen bir kavme karşı, nebevi duruştan aldıkları ilhamla savaşıyorlardı. “Düşmanlarımızın hesabını biz soracağız. Zulme sessiz kalanların hesabını ise Allah.” diyordu.

Milyonlarca Filistinli onda kendini, evini, ailesini görüyor. Onun ses kayıtları, Filistin’in çeşitli şehirlerinde araç hoparlörlerinden duyurulurken konuşmasını işitenler, arabaların etrafında kümelenerek destek sloganları atıyor.

Mescid-i Aksa’da tansiyon yükseldiğinde, Filistinli çocuklar, Siyonist askerlere onun adıyla ve İbranice “Ebu Ubeyde yolda!” diye coşku ve heyecanla bağırarak direnişin tadını çıkarıyor.

Ebu Ubeyde, kondisyonu yüksek bir bayrak koşucusu. İzzeddin el-Kassam’dan, Hasan el-Benna’dan, Şeyh Ahmed Yasin’den, Abdulaziz Rantisi’den devraldığı iman temelli mücadele bayrağıyla koşmaya devam ediyor.

Üniformasının göğsündeki etikette “en-nâtıkun askerî” yazıyor. Yani “Askeri sözcü”. Orijinal adıyla Ketâibi’l-Kassâm, Türkçesiyle Kassam Askerleri adına bu görevi profesyonelce sürdürüyor.

Yetimlerin Sözcüsü

Kassâm; mirası varisler arasında bölen, yetimin malını muhafaza ve idare eden şer’î memurlara verilen bir unvan. Kavramı açıklarken kullanılan ifadeler, Filistin söz konusu olduğunda hala duyduğumuz kelimeler: “Bölen, miras, varis, yetim…” Filistin, emanettir yani mirastır. Varisleri Müslümanlardır.

Filistin toprakları; İsrail ve Filistin şeklinde; şehirleri de Gazze ve diğerleri şeklinde bölünmüş vaziyette. Müslümanlar bugün başsız yani yetim kaldığı için Filistin’deki masumların hakkını savunmak işbirlikçilere değil, Kassam mensuplarına düşüyor.

Sınırları Filistin’i çoktan aşan Ebu Ubeyde ismi belki bir künye belki de kod adı. Bugün yeni doğan bebeklere ve kitaplara verilen, her gün sosyal medyada karşımıza çıkan isminin yarın bir parka, sokağa, mahalleye, camiye hatta okula verilebileceği ihtimali bizleri sevindirirken siyonazileri kahrediyor.

Ebu Ubeyde, “Bütün uyuyanları uyandırmaya bir uyanık yeter.” şeklindeki enfes cümlenin günümüzdeki temsilcilerinden biri olarak seçilip adanmış gibi duruyor. Bu manzara karşısında bize de; kendisine ve mesai arkadaşlarına izzetli çalışmalarında başarılar; niyet, karar ve atışlarında cesaret ve isabetler dilemek düşüyor.

Mehmet Erturan/insaniyet.net

Etiketler: Ebu UbeydeGazze

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

VENHAR YAZARLARI

Ahmet DURMUŞ
Ahmet DURMUŞ

İslam’ın Düşmanları Bizim Neyimiz Olur?

Mehmed DURMUŞ
Mehmed DURMUŞ

Bir Erdal Bayraktar Geçti Bu Dünyadan

Yakup DÖĞER
Yakup DÖĞER

Tarih, Hurafat ve Esatir

Şükrü HÜSEYİNOĞLU
Şükrü HÜSEYİNOĞLU

Bugünün Kufelileri Olmak Veya Olmamak

Bünyamin ZERAN
Bünyamin ZERAN

Düşüncenin Girdabında Üç Şehir Metaforu

Mehmet Akif COŞKUN
Mehmet Akif COŞKUN

İp Gergin, Cambaz da

Faruk KARAASLAN
Faruk KARAASLAN

Çeç

Erdal BAYRAKTAR
Erdal BAYRAKTAR

Teyakkuz Hali

Yazarın Diğer Yazıları

  • ABD’in İran’a Saldırmakta Tereddüt Nedeni; Çin…
    30 Ocak 2026
  • İsra Yapım, “Boykot Kırıcı” adlı kısa filmini yayınladı
    28 Ocak 2026
  • Trump ABD Ekonomisine İyi Gelmedi
    21 Ocak 2026
  • Kırmızı Şapka, Grönland Direnişinde Sembolleşiyor
    21 Ocak 2026
  • Danimarka’dan ABD’ye Tarihi Rest
    21 Ocak 2026
  • ABD’nin Suriye Şerifliği SDG’den el-Şara’ya Geçti
    21 Ocak 2026
  • Kanada Başbakanından Davos’ta Küresel Sistemin Çöküşünü İlan Etti
    21 Ocak 2026
  • Çok Okunan
  • Çok Yorumlanan
  • Son Eklenen
“İslam Güncellenmeli” Diyen Haham!

“İslam Güncellenmeli” Diyen Haham!

21 Şubat 2020
Cemal Granda:Atatürk’ün Uşağının Gizli Defteri

Cemal Granda:Atatürk’ün Uşağının Gizli Defteri

19 Ekim 2018
Türbanlı Anneler ve Seküler Kızları

Türbanlı Anneler ve Seküler Kızları

7 Aralık 2018
Ahmet Altınok ile Hollanda’daki Yaşam Üzerine Söyleşi

Ahmet Altınok ile Hollanda’daki Yaşam Üzerine Söyleşi

30 Kasım 2018
Ahmet Altınok ile Hollanda’daki Yaşam Üzerine Söyleşi

Ahmet Altınok ile Hollanda’daki Yaşam Üzerine Söyleşi

Allah’sız Bir Adalet Anlayışı Adalet Getirmez

Allah’sız Bir Adalet Anlayışı Adalet Getirmez

Yenilendik !

Yenilendik !

Kardeşim Erkan İbretlik Bir Emanet

Kardeşim Erkan İbretlik Bir Emanet

ABD’in İran’a Saldırmakta Tereddüt Nedeni; Çin…

ABD’in İran’a Saldırmakta Tereddüt Nedeni; Çin…

30 Ocak 2026
İsra Yapım, “Boykot Kırıcı” adlı kısa filmini yayınladı

İsra Yapım, “Boykot Kırıcı” adlı kısa filmini yayınladı

28 Ocak 2026
Trump ABD Ekonomisine İyi Gelmedi

Trump ABD Ekonomisine İyi Gelmedi

21 Ocak 2026
Kırmızı Şapka, Grönland Direnişinde Sembolleşiyor

Kırmızı Şapka, Grönland Direnişinde Sembolleşiyor

21 Ocak 2026

Çeşitli ulusal/uluslararası basın yayın organlarından Müslümanlar’ın gündemini ilgilendirebilecek haberler iktibas eden ve Kur’an merkezli tevhidi bir din algısı oluşturabilmek için çeşitli makale, kavram, kıssa, video ve fotoğraf yayınlayan ve Nebevi bir duruş sergileme gayesinde olan bir web sitesidir.

Bizlere yönelteceğiniz eleştirilere açığız. Ancak alıntıladığımız her içerikteki düşünceye tam manasıyla katılmadan da yayımladığımız olmaktadır. Bu konuda anlayışınıza sığınırız…

Kategoriler

  • Venhar Yorum
  • Venhar Makaleler
  • Ne Okunur?
  • Ne İzlenir?
  • Kavramlar
  • Venhar Röportajlar
  • Öncü Şahsiyetler
  • Süreli İslami Yayınlar
  • Alıntı Söyleşi
  • Alıntı Makale
  • İslam Dünyası
  • Dünya
  • Türkiye
  • Etkinlikler
  • Venhar Web TV
  • Fotoğrafların Dili
  • Duyurular

Yazarlar

  • Abdi KEÇELİ
  • Ahmet ALTINOK
  • Ahmet DURMUŞ
  • Arif BOTAN
  • Bünyamin ZERAN
  • Celal SANCAR
  • Dilek BUZ
  • Erdal BAYRAKTAR
  • Erdem ZERAN
  • Hasan BAKIRCI
  • Mehmed DURMUŞ
  • Mehmet Akif ÇOŞKUN
  • Sabri AYDIN
  • Şükrü HÜSEYİNOĞLU
  • Yakup DÖĞER

E-Posta Listemize Kaydolun!

E-Posta listemize kaydolarak öne çıkan makaleleri sürekli olarak takip edebilirsiniz.

*Lütfen gerçek hesaplar giriniz.

  • Ana Sayfa
  • Her Güne Bir Ayet
  • Yazarlarımız
  • Venhar Yorum Haber
  • Küçük Müslümanlar
  • Alıntılar
  • İslam Dünyası
  • Dünya
  • Türkiye
  • Tavsiyelerimiz Var
  • Kavramlar
  • Röportajlar
  • Venhar Web TV
  • Fotoğrafların Dili
  • Duyurular
  • Künye
  • İletişim

© 2021 Venhar Haber – Rabbi için namaz kılan ve dik duran bir nesile…

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • İslam Dünyası
  • Dünya
  • Türkiye
  • Yazarlar
  • Alıntılar
  • Tavsiyeler
    • Ne Okunur?
    • Ne İzlenir?
  • Röportajlar

© 2021 Venhar Haber – Rabbi için namaz kılan ve dik duran bir nesile…

Hoşgeldiniz!

Hesabınıza aşağıdaki bölümden giriş yapabilirsiniz

Şifremi unuttum?

Şifrenizi kurtarın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş

Add New Playlist