13 Mayıs 2026 - Çarşamba
  • Ana Sayfa
  • Künye
  • İletişim
Sık Kullanılanlara Ekle
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Venhar Haber
  • İslam Dünyası
  • Dünya
  • Türkiye
  • Yazarlar
  • Alıntılar
  • Tavsiyeler
    • Ne Okunur?
    • Ne İzlenir?
  • Röportajlar
  • İslam Dünyası
  • Dünya
  • Türkiye
  • Yazarlar
  • Alıntılar
  • Tavsiyeler
    • Ne Okunur?
    • Ne İzlenir?
  • Röportajlar
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Venhar Haber
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Ana Sayfa Dünya

Böcekler Öldükten Sonra!

Cola insan sağlığına son derece zararlı bir madde, ama kimse bunu konuşmaz. İnsanları Cola’ya alıştırmak için Noel Baba’yı kullandılar. İnsanları sigaraya alıştırmak için de doktorları kullandılar. Pandemi sürecinde doktorları nasıl kullandıklarını gördük.

Yazar: Venhar Haber
18 Şubat 2022
Kategori: Dünya, Makaleler
0 0
0
Böcekler Öldükten Sonra!
PaylaşTweetleWhatsapp ile GönderE-posta Gönder

Hayvanlara bakışımız dini mi, ideolojik mi, politik mi, felsefi mi, ahlaki mi, vicdani mi, geleneksel mi, fayda/çıkar temelli mi, insani m?!

Her hayvana eşit mi davranırsınız mesela. Domuz, fare, akrep, yılan deyince ne gelir aklınıza? 

Mesela evinizi istila eden karıncalar hakkında ne düşünürsünüz, ya da örümceklerin yuvasını bozmaz mısınız mesela. 

Bit, pire, tahta kurusu desem, hani şu haşerattan söz edecek olsam.. Hamam böcekleriyle mesela başınız derde girdi mi hiç! “Hamamböcekleri ile nasıl savaşılır” başlıklı “haşeratla mücadele” sitelerindeki haberler kimseyi rahatsız etmez. 

Zaten bu haşerattan “ilaçlar kurtulursunuz”. “İlaçlamak” değil kastedilen, “zehirleyerek öldürmek”. Bunun için evsel ve tarımsal “zararlılar”ın imhası için zehir üreten dev firmalar var. 

Bunun için yönetmelikler yapılıyor. Ziraat fakültelerinde bunların dersleri okutuluyor. Bu maksatla kurulmuş ilaçlama firmaları var.

Mesela Nature Sustainability’de yayınlanan bir araştırmaya göre, popüler pestisitler ABD’de kuş türlerinin endişe verici bir oranda azalmasına neden olmaktadır. 

İnsektisit: Böcek, haşerelere karşı kullanılan zehirlerdir. Fungusit Mantar’a karşı kullanılan ürünlerdir. Herbisit: Yabancı otlara karşı kullanılan zehirlerdir..

Aslında bitkiye kullandığınız ilaç adı verilen zehir, oradan havaya, suya toprağa da karışıyor, bundan o bitkiyi yiyen hayvan da insan da gıda zinciri içinde yer alan herkes zarar görüyor.

Birçok kişi işin bu kısmına bakmadan vegan, vejetaryen bir beslenme tercihi ile hayvansal gıda ve ürünlerden uzaklaşıyor. Ama tabi işin öteki boyutu kimsenin çok da umurunda değil.

Eğer tek sorun vicdansa, o geni ile oynanmış süs köpeklerinin o şekilde yaratılış gayesinin dışında kullanılması çok da ahlaki bir davranış olmasa gerek. Beslediğimizi sandığımız hayvanları bir şekilde hapsediyoruz mesela. Aslında o kümes hayvanlarının hali de ayrı bir vicdansızlık. Büyük gıda zincirlerinin geni ile oynanmış, hormonla şişirilmiş, hareket etmesine bile imkân verilmeyen kümes hayvanları kimsenin umurunda değil.

İnsanlara merhamet etmeyenler, hayvanlara mı merhamet edecek! Ama işte “dostlar alışverişte görsün” kabilinden işler bunlar.

Mesela daha önce toprakta bir sürü solucan vardı, hepsini öldürdük, şimdi solucan çiftlikleri kurup, onları satıyoruz. Toprağı çapalarken bir sürü solucan ölürdü. Solucanlar ölmesin diye toprağı çapalamamak mı gerek? 

İlaç yaşatıyor mu bağımlılık mı yapıyor, ya da yavaş yavaş öldürme aracı mı? Şu pandemi sürecinde bunu daha net görmüş olmamız beklenirdi, ama nerdee..

Aslında gıda diye tükettiğimiz şeyler, onların işlenmesi, onların tüketilmesi hiçbiri sağlıklı değil. Bu süreçte hava, su, toprak, insan kirletiliyor. Bu süreçten sadece insanlar değil, hayvanlar, bitkiler, herkes, her şey zarar görüyor. Sonunda ekonomik olarak bir yandan sömürülüyoruz, öte yandan sağlığımızı kaybediyoruz..

Herkesin evinde kullanılmayan bir yığın ilaç, bir yığın kozmetik ürün var. Kullandıklarınız da zararlı zaten. Evlerimiz kimya deposu gibi. Sabunlar, şampuanlar, deterjanlar, hem de çeşit çeşit, yumuşatıcısı ayrı, parlatıcısı ayrı.. Dezenfektanlar ayrı bir grup.. Hepsi, üretiminden tüketimine insana ve çevreye zarar veriyor, ama kimse bu konuya girmiyor.

Cola insan sağlığına son derece zararlı bir madde, ama kimse bunu konuşmaz. İnsanları Cola’ya alıştırmak için Noel Baba’yı kullandılar. İnsanları sigaraya alıştırmak için de doktorları kullandılar. Pandemi sürecinde doktorları nasıl kullandıklarını gördük. 

Bilimi de kullandılar, siyaseti de, dini müesseseleri de, akademi, medya, STK hepsini tepe tepe ve hoyratça kullandılar ve kullanmaya da devam ediyorlar. İnsanlar da bu yalanlara inanıyorlar. Ölüm korkusunu kullanarak bu işi sanki tek kurtuluş yolu gibi gösterdiler. Kurallar adeta kutsandı. Adamlar göz göre göre ölümü şifa diye sundular, test edilmemiş bir ürünü adeta mecbur yaptılar, bir de sorumluluk bana ait diye ONAM imzalattılar. İnsanlar da imzaladı. 

Bu iş tarihin en büyük dolandırıcılığıdır. Sülün Osman bile bunu başaramazdı. Herkesi konu mankeni yaptılar. “Tanrıyı tedavülden kaldıracağız” dediler, kimsenin gıkı çıkmadı ya hu! Uzayı daha doğrusu dünyayı yukarıdan işgal ettiler, kimse ne oluyor demedi. Artık yeryüzünden istediği noktayı görebilir, dinleyebilir, RF ve lazerlerle vurabilir. Uzaydan dünya işgal edildi. Başka dünyadan kimse gelmedi, işgalciler dünyadan yönettiler işgali. Hem de göz göre göre, davul çala çala yaptılar bunu.. Biz de uzayın işgalcilerine yeryüzünde daha kolay işlerini görsünler diye, otonom robotik sistemler, insansız araçları yollarını daha kolay bulsunlar, bizi daha yakından izlesinler diye 5G altyapılarını kuruyoruz, akıllı şehirler, akıllı evler, akıllı santraller ve işletmeler, trafolar inşa ediyoruz. Bu altyapı tamamlandıktan sonra sensörler ve kameralarla her yer izlenebilecek ve söz dinlemezseniz, resetleneceksiniz. Zaten projenin adı Global Reset değil mi? Sonuçta bir tıklık canınız var!

Bunların demokrasileri, insan hakları dedikleri şey, hukuk devleti ya da çevrecilikleri hepsi bir illüzyondu. Oltaya taktıkları yemlerden ibaretti. Ve artık bu maskelere de ihtiyaçları kalmadı. “Yeni normal” dönemde eski normal dönemin fantezilerine gerek yok. Öyle kamuoyu, parlamenter demokrasi, katılımcı, çoğulcu bir yapı filan diye bir şey yok. İnsan artık bir nesne! Sistem onun zihnine yükleme de yapabiliyor, gerekirse silebiliyor da. Dahası artık size ihtiyaç yoksa resetleniyorsunuz. Zaten onlara göre bu kadar nüfus çok fazla. 500 milyon yeter. 7,5 milyar fazlalık var. Bu fazlalık çöp, ıskarta. 

O 500 milyon da BİREY. Din, ahlak, gelenekten ve cinsel kimlikten bağımsız birer Siborg, ya da Klonoid veya X-enebot nesneler olacaksınız. Bunlar dilerlerse, resetlenen bireyleri avatarlar şeklinde MetaVerse’de yaşatacaklar. 

Hatta iyi bir performans ve uyum gösterirseniz, yakınlarınızı tekrar klonlayabilirsiniz. Ama artık onlar klonlanmış birer mahlûk. Canları olsa da ruhları yok. Akılları yerine bir bilgisayar o işi görecek.

Z kuşağı, yeni dünya, yeni bir uygarlık, yeryüzünde bir cennet ve ebedi bir hayat hayali ile astral yolcuklara hazırlananlar, yönlendirilecekleri bir rüya âlemine hazırlananlar kendilerini nasıl bir cehennemin beklediğinin pek farkında değiller sanki.

Bakın o arıların, böceklerin, kelebeklerin ve solucanların başına gelenler bizim de başımıza gelecek.

Önce pandemi ile oyaladılar, şimdi savaş çanları çalıyorlar. Peki, bundan sonra sırada ne var.

Birçok ülkede insanlar meydanlarda. Biz seçim söylentileri ile vakit geçiriyoruz. Aslında batıdan gelen talepler söz konusu olduğundan birçoğunun birbirinden hiç de farkı yok. Hepsi batının taşeronluğu konusunda aynı çizgide buluşuyorlar aslında. Sağı, solu, liberali, milliyetçisi, dincisi fark etmiyor. Bu açıdan baktığınızda farkı fark etmiyorsunuz. Bunların kimliğini, oy birliği ile çıkarttıkları yasalar ve sözleşmelerden anlamalı idik aslında.

Olan oldu. Bari bundan sonra aklımızı başımıza toplasak. Yarın çok geç olabilir. 

Selam ve dua ile.

Abdurrahman Dilipak/Yeni Akit

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

VENHAR YAZARLARI

Ahmet DURMUŞ
Ahmet DURMUŞ

Ümmet Olmanın Önündeki En Büyük Engel; Mezhepçilik Hastalığı

Mehmed DURMUŞ
Mehmed DURMUŞ

Ehli Sünnet mi, Ehli Siyon mu?

Şükrü HÜSEYİNOĞLU
Şükrü HÜSEYİNOĞLU

Rıza Çıtamız

Yakup DÖĞER
Yakup DÖĞER

Tarih, Hurafat ve Esatir

Bünyamin ZERAN
Bünyamin ZERAN

Düşüncenin Girdabında Üç Şehir Metaforu

Mehmet Akif COŞKUN
Mehmet Akif COŞKUN

İp Gergin, Cambaz da

Faruk KARAASLAN
Faruk KARAASLAN

Çeç

Erdal BAYRAKTAR
Erdal BAYRAKTAR

Teyakkuz Hali

Yazarın Diğer Yazıları

  • Gazze’nin Hamileri Nerede?
    7 Mayıs 2026
  • ABD Savunma Bakanı Hegseth: İran’la ateşkes devam ediyor
    5 Mayıs 2026
  • İslam alimi Şeyh Muhammed İdris, Silahlı Saldırıda Öldürüldü
    5 Mayıs 2026
  • Savaşta İlkesiz Olan Barışta da İlkesiz Olur
    24 Nisan 2026
  • Yusuf Halaçoğlu: İranlı kardeşlerimizi kutluyorum
    8 Nisan 2026
  • “280 milyar dolara malolan ve hiçbir hedefine ulaşamayan bir savaş”
    8 Nisan 2026
  • İran Ulusal Güvenlik Konseyi’nden İran Halkına, ‘Birlik ve Dayanışma Çağrısı’
    8 Nisan 2026
  • Çok Okunan
  • Çok Yorumlanan
  • Son Eklenen
Cemal Granda:Atatürk’ün Uşağının Gizli Defteri

Cemal Granda:Atatürk’ün Uşağının Gizli Defteri

19 Ekim 2018
“İslam Güncellenmeli” Diyen Haham!

“İslam Güncellenmeli” Diyen Haham!

21 Şubat 2020
Türbanlı Anneler ve Seküler Kızları

Türbanlı Anneler ve Seküler Kızları

7 Aralık 2018
Ahmet Altınok ile Hollanda’daki Yaşam Üzerine Söyleşi

Ahmet Altınok ile Hollanda’daki Yaşam Üzerine Söyleşi

30 Kasım 2018
Ahmet Altınok ile Hollanda’daki Yaşam Üzerine Söyleşi

Ahmet Altınok ile Hollanda’daki Yaşam Üzerine Söyleşi

Allah’sız Bir Adalet Anlayışı Adalet Getirmez

Allah’sız Bir Adalet Anlayışı Adalet Getirmez

Yenilendik !

Yenilendik !

Kardeşim Erkan İbretlik Bir Emanet

Kardeşim Erkan İbretlik Bir Emanet

Savaşta İlkesiz Olan Barışta da İlkesiz Olur

Gazze’nin Hamileri Nerede?

7 Mayıs 2026
ABD Savunma Bakanı Hegseth: İran’la ateşkes devam ediyor

ABD Savunma Bakanı Hegseth: İran’la ateşkes devam ediyor

5 Mayıs 2026
İslam alimi Şeyh Muhammed İdris, Silahlı Saldırıda Öldürüldü

İslam alimi Şeyh Muhammed İdris, Silahlı Saldırıda Öldürüldü

5 Mayıs 2026
Ümmet Olmanın Önündeki En Büyük Engel; Mezhepçilik Hastalığı

Ümmet Olmanın Önündeki En Büyük Engel; Mezhepçilik Hastalığı

26 Nisan 2026

Çeşitli ulusal/uluslararası basın yayın organlarından Müslümanlar’ın gündemini ilgilendirebilecek haberler iktibas eden ve Kur’an merkezli tevhidi bir din algısı oluşturabilmek için çeşitli makale, kavram, kıssa, video ve fotoğraf yayınlayan ve Nebevi bir duruş sergileme gayesinde olan bir web sitesidir.

Bizlere yönelteceğiniz eleştirilere açığız. Ancak alıntıladığımız her içerikteki düşünceye tam manasıyla katılmadan da yayımladığımız olmaktadır. Bu konuda anlayışınıza sığınırız…

Kategoriler

  • Venhar Yorum
  • Venhar Makaleler
  • Ne Okunur?
  • Ne İzlenir?
  • Kavramlar
  • Venhar Röportajlar
  • Öncü Şahsiyetler
  • Süreli İslami Yayınlar
  • Alıntı Söyleşi
  • Alıntı Makale
  • İslam Dünyası
  • Dünya
  • Türkiye
  • Etkinlikler
  • Venhar Web TV
  • Fotoğrafların Dili
  • Duyurular

Yazarlar

  • Abdi KEÇELİ
  • Ahmet ALTINOK
  • Ahmet DURMUŞ
  • Arif BOTAN
  • Bünyamin ZERAN
  • Celal SANCAR
  • Dilek BUZ
  • Erdal BAYRAKTAR
  • Erdem ZERAN
  • Hasan BAKIRCI
  • Mehmed DURMUŞ
  • Mehmet Akif ÇOŞKUN
  • Sabri AYDIN
  • Şükrü HÜSEYİNOĞLU
  • Yakup DÖĞER

E-Posta Listemize Kaydolun!

E-Posta listemize kaydolarak öne çıkan makaleleri sürekli olarak takip edebilirsiniz.

*Lütfen gerçek hesaplar giriniz.

  • Ana Sayfa
  • Her Güne Bir Ayet
  • Yazarlarımız
  • Venhar Yorum Haber
  • Küçük Müslümanlar
  • Alıntılar
  • İslam Dünyası
  • Dünya
  • Türkiye
  • Tavsiyelerimiz Var
  • Kavramlar
  • Röportajlar
  • Venhar Web TV
  • Fotoğrafların Dili
  • Duyurular
  • Künye
  • İletişim

© 2021 Venhar Haber – Rabbi için namaz kılan ve dik duran bir nesile…

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • İslam Dünyası
  • Dünya
  • Türkiye
  • Yazarlar
  • Alıntılar
  • Tavsiyeler
    • Ne Okunur?
    • Ne İzlenir?
  • Röportajlar

© 2021 Venhar Haber – Rabbi için namaz kılan ve dik duran bir nesile…

Hoşgeldiniz!

Hesabınıza aşağıdaki bölümden giriş yapabilirsiniz

Şifremi unuttum?

Şifrenizi kurtarın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş

Add New Playlist