Genç Birikim Ekim Sayısı Çıktı

Gündemdeki konu ve olayları İslamî bakış açısıyla değerlendiren Genç Birikim dergisinin Ekim 2024 (268’inci) sayısı çıktı.

Bu sayıda, araştırmacı yazar Ali Kaçar, “Uyanışın, Dirilişin ve Direnişin Diğer Adı: Aksa Tufanı” başlıklı yazısında; Filistinli Müslümanların başlattığı bu operasyonun, başta Siyonist, küresel işgalci, kâfir güçlere korku verirken masum ve mazlum halklara da umut verdiğini belirtmiş.

Bu ay dosya konusu, “Kalplerdeki Putlar ve Arınma Yolları: Şeytan, Nefis, Dünya ve Hazcılık” olarak belirlenmiş. Dosyaya; Emrah Doğru, “Nefis ve Şeytanın Durumu”; Fatih Pala, “Âbid Olunmadan Âbide Şahsiyet Oluşmaz”; Rüstem Ayılmazdır, “Şeytanın Kibir Putuyla Başladı Her Şey”; Rüveyde Bera Pala, “Yeryüzüne Dağılan Putlar”; Sercan Akbayrak, “Kalbin İlacı”; Sümeyye Demirci, “Kalb-i Selim”; Taşkın Önel “Neden Bu Aymazlık?”; ve Zeynep Koç, “Modern Dünyada Mutluluk Yanılgısı” başlıklı yazılarıyla katkıda bulunmuşlar.

Ayrıca Ali Kaçar’ın önceki sayılardan devam eden “Mülteci Kampından Hamas Liderliğine İsmail Heniye” ve “Lübnan ve Hizbullah Hareketi” başlıklı yazıları, Fatih Pala’nın “Zeydilikten Husiliğe Yemen Kitabı Üzerine” başlıklı yazısı, Nazife Acısu’nun önceki sayılardan devam eden “Mescid-i Aksa, Üç Mescid, Kâbe” başlıklı yazısının son bölümü, Taşkın Önel’in “Yakarış” adlı şiiri ve İsmail Ceylan’ın “İsrail’in Suikastleri Direnişi Yok Edemeyecektir” başlıklı çevirisi dergide yer almış.

Biz de sizlere bir Genç Birikim dergisi alarak okumanızı tavsiye ediyor ve dergiye, yayın hayatında başarılar diliyoruz.

www.gencbirikim.net
gencbirikimdergisi@gmail.com