Kitap 13 ana başlıktan oluşmakta. İnsanın düşünmeyle başlayan serüveni, kendini tanıması, başkalarıyla iletişimi ve ilişkileri, ayakta durmak ve kalabilmek, istemek ve güven.Bu başlıkları güzel örneklerle akıcı bir şekilde okuma fırsatı bulabileceksiniz.
Başarının sırlarını elde etmek. Hep olmasını hayal ettiklerinizi başarmak. Büyük Düşünmenin Büyüsü, size faydalı metodlar sunar, boş sözler değil. Büyük başarılar ve tatminler elde etmek için entelletüel veya üstün zekalı olmanızın gerekmediğini kanıtlar. Ancak sizi buralara götürecek biçimde düşünme ve davranma alışkanlığına sahip olmanız gerekir. Bu kitap, size bu sırları verir.
Başarabilmeye inanma, mazeret hastalığını tedavi etme, korkuyu yenme, aktif olma ve büyük düşünme gibi insanı geliştiren konularla sıkılmadan okuyabileceğiniz bir kitap olacaktır.
D.Schwartz, düşünmeyi merkeze alarak, kişinin kendini algısı, kendini tanıması, geliştirmesi, çevre ile olan ilişkiler ve çevreyi ve kendimizi yönetme çerçevesinde kitabı tamamlıyor.
Bir söz: “İnsan fabrika olsaydı, mazeret üretirdi” diyor. Kitapta, mazeret bulma hastalıklarını göreceksiniz. Bunlar: sağlık, zekâ, yaş, şans. Mazeret bulma hastalıklarından nasıl çıkılacağı da anlatılmaktadır.İnandığımız zaman aklımızın o şeyi yapmanın yollarını nasıl bulduğunu göreceğiz.
Özetlemek gerekirse şu çözümleri kullanarak yaratıcı bçimde düşünebilirsiniz:
1. Yapılabileceğine inanın. Bir şeyin yapılabileceğine inandığınızda aklınız onu yapmanın çözümlerini bulacaktır. Bir çözüme inanmak o çözümün yolunu açar. “imkânsız ” “işe yaramaz ” “yapamam ” “denemeye değmez ” laflarını düşünme ve konuşma sözlüklerinizden çıkarın.
2. Geleneklerin aklınızı dondurmasına izin vermeyin. Yeni fikirlere açık olun. Denemeci olun. Yeni yaklaşımları deneyin. Yaptığınız her şeyde ilerleyici olun.
3. Kendinize her gün şunu sorun: “Daha iyi nasıl yapabilirim?” Kişisel gelişimin sınırı yoktur. Kendinize ‘Daha iyi nasıl yapabilirim?” diye sorduğunuzda işe yarar cevaplar belirecektir. Deneyin, göreceksiniz.
4. Kendinize sorun: “Daha çok nasıl yapabilirim ?” Kapasite aklın o anki durumuna bağlıdır. Kendinize bu soruyu sorduğunuzda aklınızı pratik yollar bulmaya itmiş olursunuz. İş dünyasında başarıyı oluşturan bileşenler şunlardır: Yaptığını daha iyi yap (yaptığın işin kalitesini aittir). Yaptığının daha fazlasını yap (yaptığın işin miktarını arttır).
5. Sormayı ve dinlemeyi öğrenin. Sorun ve dinleyin; böylece parlak kararlara ulaşmak için gerekli hammaddeyi elde edeceksiniz. Unutmayın: Büyük insanlar dinlemeyi, küçük insanlar konuşmayı tekellerine alır.
6. Zihninizi genişletin. Kıvılcımlara açık olun. Size yeni düşünceler üretmede ya da işleri yapmak için yeni çözümler bulmanızda yardımcı olacak kişilerle ilişki kurun. Farklı meslek dalları ve ilgi alanlarından insanlarla bir araya gelin.
Birkaç Sonuç Yazalım;
· Küçük düşünceli insanlar sizi küçük düşünmeye zorladıklarında BÜYÜK DÜŞÜNÜN
· Bir tartışma veya münakaşa kaçınılmaz göründüğünde BÜYÜK DÜŞÜNÜN
· Gereken şeyler bende yok hissine kapıldığınızda BÜYÜK DÜŞÜNÜN
Kısaca düşünelim ve büyük düşünme alışkanlığı kazanmak için uğraşalım.
Memnun kalmanız ümidiyle………..
Hazırlayan: Faruk KARAASLAN